شغل انیماتور

شغل انیماتور را بهتر بشناسیم

در این مقاله قصد داریم که راجع به شغل انیماتور و یا همان پویانما صحبت کنیم. درباره اینکه چه ویژگی‌ و وظایفی دارند و همچنین مهارت‌های آن‌ها و درآمدی که از این شغل بدست می‌آورند را به شما توضیح دهیم.

آیا تا به حال، به ظاهر و حرکات «خرس برادر» دقت کرده‌اید؟ یا شاید از خودتان پرسیده باشید که «وودی» در کارتون اسباب بازی‌ها چگونه تقریبا مثل یک انسان حرکت می‌کند؟ تمام شخصیت‌های مورد علاقه شما در انیمیشن‌ها توسط انیماتورها ساخته شده است.

انیماتور کیست؟

انیماتور یا همان پویانما یک متخصص است که از برنامه‌ها یا نرم افزارهای ویژه برای ساخت تصاویر و کاراکترهای دو بعدی و سه بعدی برای بازی‌ها، فیلم‌ها، تیزرهای تبلیغاتی و سایت‌ها استفاده می‌کند. به طور کلی اگر بخواهیم شغل انیماتور (پویانما) را معرفی کنیم، می‌توان گفت شخصی است که به نقاشی‌ها و مدل‌های روی صفحه جان می‌بخشد.

ویژگی‌های شغل انیماتور

حرفه‌های مربوط به انیمیشن‌سازی معمولا شامل خلاقیت است. وقتی یک انیماتور بتواند به سرعت طرح‌های خود را ترسیم کند، کار آسان‌تر می‌شود. از آنجا که یک انیماتور (پویانما) مسئولیت تبدیل تصاویر ثابت به اشیا متحرک و زنده را برعهده دارد، باید بسیار خلاق باشد.

با این حال داشتن دانش و مهارت‌های دیگر از شغل انیماتور می‌توان به دانستن چگونگی حرکت اشیا، انسان و … برای موفقیت یک انیماتور اشاره کرد.

مهارت‌های لازم برای یک انیماتور

هر انیماتوری نیاز به یک سری مهارت‌هایی دارد تا بتواند در این شغل به موفقیت‌های بسیاری برسد. هر چند که این مهارت‌‌ها و استعدادها ذاتی نیستند و شما باید به دنباله آ‌ها باشید. بنابراین اگر علاقه‌ای به انیماتور شدن دارید، در ادامه برخی از مهارت‌های شغل انیماتور را توضیح داده‌ایم.

مهارت‌های ترکیب رنگ: توانایی انیماتور در ترکیب رنگ‌ها و درک تئوری رنگ بسیار مهم است. انیماتور باید بداند که در کجا از چه رنگ مناسبی استفاده کند.

مهارت بازیگری: شاید فکر کنید مهارت بازیگری چه ارتباطی با طراحی دارد؟ اما کاملا ضروری است که یک انیماتور شخصیت‌هایی خلق کند که بتواند احساسات واقعی انسان را در ژست‌ها، چهره‌ها و اعمال خود نشان دهد.

طراحی گرافیک: جلوه‌های حرکت و همچنین افکت‌ها، مهارت‌های گرافیکی هستند که به انیماتور در ایجاد انیمیشن‌های خیره کننده کمک می‌کند.

خلاقیت: بدون شک، کاربردی‌ترین و مهم‌ترین مهارتی که یک پویانما باید داشته باشد خلاقیت است.

مهارت‌های مکانی: دانستن نسبت‌های ایده‌آل اشیا، درک نحوه فضا سازی و سایر عناصر، یکی از مهم‌ترین مهارت‌های انیماتور است. مهارت‌های مکانی کمک می‌کند که در زمان واکنش‌ها و حرکات برای مخاطبین واقع بینانه به نظر برسد.

شغل انیماتور

 

مسئولیت‌های شغل انیماتور

1. نمونه‌های اولیه و مدل‌های جدید کارکتری را ایجاد کند.

2. یک پویانما به طور خلاقانه‌ای باید بتواند داستانی را با استفاده از تصاویر بازگو کند.

3. با استفاده از داده‌های ضبط حرکت، انیمیشن‌هایی با کیفیت بالا ایجاد کند.

4. انیمیشنِ شخصیتی ایجاد کند که بتواند طیف گسترده‌ای از احساسات را به نمایش بگذارد.

مراحل ساخت یک انیمیشن توسط پویانما

مرحله توسعه: بررسی ایده‌های خلق شده و مروری کلی بر موضوع پروژه.

مرحله پیش تولید: نگاهی مجدد به ایده خواهند داشت و با استفاده از داستان پردازی، سناریو نوشته شده و به صورت تک صفحه نقاشی می‌شوند.

مرحله تولید: در این بخش حرکات شکل گرفته نهایی می‌شود و رنگ ها انتخاب می‌شوند.

مرحله نوردهی، زمینه سازی و ترکیب: رنگ‌ها به صورت نهایی درآمده و صداگذاری‌ها انجام می‌شوند، و نسخه نهایی تولید می‌شود.

پویانما های معروف

از پویانما های معروف تاریخ می‌توانیم به نام‌های زیر اشاره کنیم:

1. والت دیزنی

آثار شاخص: 1-پینوکیو 2-سیندرلا 3-سفیدبرفی 4-آلیس در سرزمین عجایب

2:هایائو میازاکی:

آثار شاخص: 1-شهر ارواح 2-قلعه‌ای در آسمان 3-پورکو روسو 4-همسایه توتو

3. چاک چونز:

1-اپرا داک کیست 2-اردک احمق 3-یک بعدازظهر قورباغه ای

4. رایان لارکین:

1-موزیک خیابانی 2-راه رفتن 3-تغییر یدکی 4-فضای شهری 5-سیرینکس

بازار کار  و درآمد شغل انیماتور

یک پویانما می‌تواند در استودیوهای انیمیشن سازی فعالیت کند و یا حتی در شرکت‌های تبلیغاتی و یا شرکت‌هایی که بازی و نرم افزارهای کامپیوتری تولید می‌کنند مشغول به کار شود.

شغل انیماتور

 

در پایان…

امروزه با رایج شدن انیمیشن سازی بسیاری از افراد به سمت و سوی ساخت انیمیشن می‌روند. بنابراین دنیای انیمیشن امروز به انیماتورهای بسیاری نیاز دارد تا انیمیشن‌های به یاد ماندنی به جای بگذارند. تیم ژیپان انیمیشن سعی کرده در این مقاله  شما را با شغل انیماتور و پویانما شدن و همچنین درآمد آن‌ها، آشنا کند. 

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند