ساخت و تولید انیمیشن مراحل و اجزای مختلفی دارد و به سه بخش پیش تولید، تولید و پس تولید تقسیم میشود. برای آشنایی بهتر با مراحل تولید انیمیشن، در ابتدا بهتر است با مفهوم انیمیشن آشنا شویم. در این مقاله با ما همراه باشید تا مراحل ساخت انیمیشن را بررسی کنیم.
انیمیشن چیست؟
انیمیشن شیوهای است که در آن تصویرها و فریمها به صورت تکراری به حرکت در میآیند. سپس به وسیله نرم افزارهای ساخت انیمیشن مانند افتر افکت به صورت دو بعدی و سه بعدی طراحی و تولید میشوند. در دهههای گذشته برای ساخت انیمیشن، تصاویر را به صورت دستی روی کاغذ ترسیم میکردند یا ماکت شخصیتهای فیلمنامه را میساختند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، مراحل تولید انیمیشن تغییر کرده.
برای اینکه با انیمیشن بیشتر و بهتر آشنا شوید میتوانید مقاله “انیمیشن چیست” را مطالعه کنید.
مراحل تولید انیمیشن
ساخت انیمیشن سه مرحلهی کلی دارد: پیش تولید – تولید – پس تولید
هر یک از این مراحل به قسمتهای ریزتر و جزئیتری تقسیم میشوند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
پیش تولید
ایده: اولین مرحله از تولید انیمیشن داشتن ایده است. شما باید ایدهای جذاب و خاص برای پروژه خود تعیین کنید. این مرحله یکی از مهمترین و اصلیترین مراحل تولید انیمیشن است.
فیلم نامه: پس از داشتن ایده، شما باید برای ایدهای که تعیین کردید داستان و فیلمنامه بنویسید.
دیالوگ: اگر در فیلمنامهای که نوشتید شخصیتهای مختلفی وجود دارد، باید دیالوگها و گفتگو بین کاراکترها را برای هر شخصیت تعیین کنید.
اطلاعات: حالا باید در این مرحله، نرم افزارها، تکنیکها، هزینهها و … را برای ساخت انیمیشن برانداز کلی کنید. برای مثال چه نرم افزارهایی برای این کار لازم است، چه هزینههایی را باید در این پروژه متقبل شوید و …
تولید
مدلینگ: یکی از زیر مجموعههای تولید انیمیشن، مدلینگ است. تمام اشیاء و کاراکترهایی که ساخته شده تک رنگ هستند و هیچ جزئیاتی ندارند.
متریال یا بافت: در این مرحله از تولید انیمیشن شما با نرم افزار، جزئیات را تعریف میکنید. مثلا مشخص میکنید که این جسم چیست و چه ویژگیهایی دارد.
انیمیتینگ یا متحرک سازی: این بخش یکی از جذابترین مراحل تولید انیمیشن است. در این قسمت شما باید با استفاده از استخوان بندیهای اصلی که در اختیار دارید انیمیشن خود را متحرک کنید.
نورپردازی: مرحلهی بعدی ایجاد نور پردازی است که شما در این قسمت انواع رنگ و زاویههای مورد نیاز را تعیین میکنید.
دوربین: در این مرحله شما باید دوربینهای صحنه را مستقر کنید و زوایای دوربین را بر اساس صحنه و جایگاه کاراکترها تنظیم کنید.
شبیه سازی: یکی دیگر از جذابترین مراحل ساخت انیمیشن، شبیه سازی صحنهها است. اگر در انیمیشن شما حوادثی مانند آتش، دود، انفجار، تخریب و … وجود دارد باید آنها را شبیه سازی کنید. در کل مواردی که نامنظماند و قابل اجرا نیستند را در این مرحله باید شبیه سازی کنید. برای شبیه سازی این صحنهها به سیستمهای قدرتمند نیاز داریم.
رندر: حال تمام مراحل انجام شده و باید فایل انیمیشن را به پیکسلهایی تبدیل کرد که در تمام نمایشگرها قابلیت نمایش را داشته باشند. این خروجی رندر نام دارد.
پس تولید
کامپوزیت: کامپوزیت یکی دیگر از مراحل ساخت انیمیشن است. در این مرحله فایلهای انیمیشن رندر شده را در کنار هم قرار میدهیم و از افکتهای مختلف برای زیباتر شدن انیمیشن استفاده میکنیم.
جلوههای ویژه: انیمیشن را در صورت نیاز با جلوههای ویژه، دو بعدی یا سه بعدی میکنیم.
تدوین: در این مرحله از تولید انیمیشن، تمامی سکانسها را به هم متصل و ویرایش میکنیم تا یک انیمیشن متوالی بوجود بیاید.
صداگذاری: در صورتی که انیمیشن بی کلام نباشد. گروهی از انیماتورها ویرایش صدا، صداگذاری و جلوههای صوتی را به انیمیشن اضافه میکنند. اگر در این مرحله از تولید انیمیشن نیاز به ضبط صدا باشد، این گروه باید با ابزارهای فنی صداگذاری نیز آشنا باشند.
جلوههای صوتی: موسیقیهای متناسب با موضوع انیمیشن در این مرحله به آن اضافه میشود. همچنین صداهای پس زمینه مثل صدای اجسام و کاراکترها با انیمیشن ترکیب میشود.
رندر پایانی: در آخرین مرحله از تولید انیمیشن، فایل نهایی برای آخرین بار رندر میشود تا به صورت ویدئو، آماده پخش شود.
در پایان…
در این مقاله سعی کردیم شما را با مراحل تولید انیمیشن آشنا کنیم و تمام مراحل را مو شکافانه شرح دهیم. از رندر گرفتن، صداگذاری و نورپردازی تا مدلینگ و فیلمنامه نویسی را بررسی کردیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و از خواندن آن لذت برده باشید. حالا اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری در رابطه با این موضوع کسب کنید، میتوانید با تیم پشتیبانی ژیپان تماس بگیرید.
یک دیدگاه بنویسید