موضوع انیمیشن از قدیم مطرح بوده و هست. فکر ساخت انیمیشن از زمانی مطرح شد که در زمانهای گذشته کسانی که به ساخت فیلمهای سینمایی و تلوزیونی مشغول بودند به فکر افتادند که چرا فقط از جهان پیرامون خود فیلم تهیه کنند؟ چرا جهان گسترده و بی نهایتِ ذهن و تصورات خود را به نمایش نکشند؟ در این مقاله قصد داریم 10 تکنیک ساخت انیمیشن و ابزارهای آن را توضیح دهیم.

5 ابزار ساخت انیمیشن
این برنامهها عبارتند از:

تکنیـک ساخت انیمیشن!
انیمیشن روند به نمایش گذاشتن سریع تصاویری است که از یکدیگر تفاوتهای جزئی دارند. البته که مراحل تولید آن نیز مبحث جداگانهای دارد که برای مطالعه آن میتوانید مقاله مراحل تولید انیمیشن را مطالعه بفرمایید. انیمیشنها زندگی پیرامون ما را احاطه کردند، به عنوان مثال در آگهیهای تبلیغات، ساخت موزیک ویدئو، فیلم و … انیمیشنها به چشم میآیند. در ادامه 10 تکنیک ساخت انیمیشن را با هم بررسی میکنیم.
10 تکنیک ساخت انیمیشن :
1- انیمیشنهای سنتی یا دو بعدی کلاسیک
اگر به کار و طراحی با قلم علاقه دارید تکنیک سنتی میتواند روش مناسبی باشد. اولین نمونه از 10 تکنیک ساخت انیمیشن، روش سنتی یا دوبعدی کلاسیک است. انیمیشن سنتی از تجمع نقاشیها به صورت یک به یک و در یک فریم ایجاد میشود.
روش ساخت انیمیشن دو بعدی به اینگونه است که از تعداد زیادی نقاشی روی طلقهای شیشهای از جنس پلاستیک ایجاد میشود و در انتها بر روی یک پسزمینه قرار میگیرند. معمولا دو فریم از هر تصویر فیلمبرداری میشود. تعداد فریمهای هر تصویر متناسب با موضوع و نوع حرکت، قابل تغییر است.
2- انیمیشنهای رایانهای (دو بعدی – سه بعدی)
اولین کارتون دو بعدی کوتاه با نام (فانتاسماگوری) توسط امیل کول ساخته شد. تصاویر این انیمیشن کاملا سیاه و سفید بود. این کارتون در 75 ثانیه و حدود 720 نقاشی متفاوت در سال ۱۹۰۸ طراحی و منتشر شد.
3- انیمیشنهای دو بعدی دیجیتالی
سومین مورد از 10 تکنیک ساخت انیمیشن، انیمیشنهای دو بعدی دیجیتالی است. در روش ساخت انیمیشن دو بعدی نیاز به یک فضای دو بعدی داریم که با کمک انواع تکنیکهای دیجیتالی، انیمیشن دو بعدی دیجیتالی خلق کنیم. در این نوع انیمیشن لازم به خلق مدلهای دیجیتالی نیست، بلکه فقط به طراحی فریم به فریم نیاز است. خلق صدها نوع طرح و حرکت دادن آنها در جهتهای متفاوت، از تکنیکهای انیمیشن دو بعدی دیجیتال است. با استفاده از نرم افزارAdobe Flash انیماتورها میتوانند تعداد نقاشی و طرحهای استفاده شده را کاهش دهند یا با اعمال تغییرات کوچکی در رنگ و یا تعداد هر فریم به نتیجه دلخواه در کوتاهترین زمان برسند.
4- انیمیشن دیجیتال سه بعدی
انیمیشنهای سه بعدی در عین غیر واقعی بودن با طراحی جالب کاراکترها باید واقعیتر بنظر برسد. با استفاده از انواع نرمافزارهای کامپیوتری میتوان انیمیشنهای حرفهای و بسیار با ارزش ساخت. نسبت به انیمیشنهای سنتی و دو بعدی، مدلها در انیمیشن سه بعدی، واقعیتر هستند.
5- انیمیشن استاپ موشن
مطمعناً تا به حال دیدهاید که اشیای ساکن در انیمیشن شخصیت میگیرند، صحبت میکنند و یا میچرخند. به طور مثال میز، دیوار و … . این انیمیشنها فریم به فریم و با فاصلهی زمانی بیشتر از حد معمول ساخته میشوند. انیمیشن خرس عروسکی از اولین انیمیشنهای استاپ موشن است.
6- تکنیک Chukimation
از بین 10 تکنیک ساخت انیمیشن، تکنیک Chukimation از تکنیکهای محبوب انیمیشنی است که ترکیبی از استاپ موشن و تصاویر واقعی بوده که در آن کاراکترها به یک فریم بخصوص و ویژه تقلیل مییابند. از برخی جهات شباهت زیادی به نمایش عروسک خیمه شب بازی دارد.
7- انیمیشن تئاتر عروسکی
در روش ساخت انیمیشن این تکنیک،با استفاده از نخ، عروسکها را کنترل میکنند و با افکتهای خاص و صداگذاری این انیمیشن را میسازند.
8- انیمیشن با زوئتروپ
این نوع انیمیشن را با دستگاه زوئتروپ که سوراخهایی دارد، نقاشیهای پی در پی و با تغییرات جزئی را روی کاغذ پیادهسازی میکنند و سرعت خاصی را برای آن در نظر میگیرند و با فیلمبرداری و ادیتهایی که انجام میشود، میسازند.
9- انیمیشن فلیپ بوک
با طراحی روی کاغذ و تغییراتی روی شکل آنها در چندین صفحه انجام میشود که با ورق زدن آنها با سرعت زیاد، نقاشیها حرکت میکنند و تبدیل به انیمیشن فلیپ بوک میشوند.
10- انیمیشن شن و ماسه
ریختن شن و ماسه روی میز شیشهای و طراحی اشکال مختلف با شن و ماسه، که تغییرات را با دست انجام میدهند. انیماتور با استفاده از حرکت شن و ماسه در جهتهای خاص، انیمیشن خود را خلق میکند. البته او باید بطور مدام بومش را برای خلق صحنهی بعدی به سبک شنی پاک کند. کل فرایند روش ساخت انیمیشن شن و ماسه، توسط دوربین عکسبرداری میشود و سپس در آخر، برای نمایش با یکدیگر تلفیق میشوند.
یک دیدگاه بنویسید